Център за изкуства Арт Лаборатория

Център за изкуства „Арт лаборатория“ е многофункционално пространство за изкуство намиращо се в „артистичнния квартал“ на София в автентична сграда построена в началото на XX век.

Мисията на Центъра  е да информира, да провокира и да насърчава интереса на обществото към изкуството.

Неговата цел е да създава събития в сферата на изкуството, които да съответстват със съвременните тенденции и практики като по този начин привлича нови аудитории и допринася за културния живот на столицата.

От създаването си през 2015 г. „Арт лаборатория“ е била инициатор и организатор на изложби, презентации, лекции, курсове, конкурси, литературни четения, творчески представяния и колаборации. Била е домакин на международни и фестивали за литература и изкуство, гостувала е със свои събития в различни открити и закрити галерийни, образователни и градски пространства.



Създатели

Юлиан Станкулов

Юлиан започва образованието си по живопис от Национално училище за изящни изкуства „акад. Илия Петров” като, продължавайки през Национална Художествена Академия, Kent State School of Art (САЩ) и Mimar Sinan University (Турция) защитава успешно образователна и научна степен „доктор по изкуствознание и изобразителни изкуства“. През годините ескпериментира с различни техники и форми на живопис, скулптура и фотография. Най-много обича да рисува и да си почива на фона на приятна музика и природен пейзаж.

Ялмур Станкулова

Ялмур е родена в Истанбул, завършва живопис в „Çanakkale Onsekiz Mart University“ и специализира в Националната художествена академия в София. Твори основно в областта на живописта посредством смесването на класически и съвременни техники, разработвайки темите за чувствителността и сетивността през погледа на съвременната жена. Обича да готви, да пътува и да снима, а резултатите може да видите претворени в картини и фотоси на профила и в Instagram

Нашите партньори

Мисии

  • София 1000, ул. Ивайло“ № 1
  • 0988 348 119, 0878 857 770
  • artlaboratorybg@gmail.com


Посещенията при нас се провеждат в удобно за Вас време с педварителна уговорка на посочените телефони.

follow us

Към началото
Свържете се с нас